Forklift Ehliyeti Nereden Alınır?

Forumcu

Yönetici
Forum ekibi
Forklift ehliyeti, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından İş Makineleri Sürücü Eğitim Kursları İle İlgili Yönerge hükümlerine göre ruhsat alan iş makineleri kurslarından alınmaktadır.

Forklift ehliyeti almak için yapmanız gerekenler

1. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir iş makinası operatörlüğü kursuna kayıt yaptırmak.
  2. Kursta verilen teorik ve uygulamalı eğitimleri tamamlamak.
  3. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olmak.

Forklift ehliyeti alabilmeniz için gereken şartlar

• En az 18 yaşında olmak.
  • En az ilkokul mezunu olmak.
  • Sağlık durumunun forklift kullanmaya engel olmadığını gösteren sağlık raporu almak.
  • Psikoteknik testi ve sürüş yeteneği testinden başarılı olmak.

Forklift ehliyeti kursları

Forklift ehliyeti kursları genellikle 2-3 hafta sürmektedir. Kurslarda teorik ve uygulamalı eğitimler verilmektedir. Teorik eğitimlerde forkliftin teknik özellikleri, iş güvenliği, trafik kuralları gibi konularda bilgi verilmektedir. Uygulamalı eğitimlerde ise kursiyerlere forklift kullanımı uygulamalı olarak öğretilmektedir.

Forklift ehliyeti ücretleri

Forklift ehliyeti kurslarının ücretleri kurslara göre değişmektedir. Ortalama olarak forklift ehliyeti kurslarının ücretleri 2.500 TL ile 5.000 TL arasındadır.

Not: Forklift ehliyeti, trafiğe açık alanlarda forklift kullanmak için gereklidir. Trafiğe kapalı alanlarda forklift kullanmak için forklift ehliyeti gerekli değildir.

Geri