Diş Hekimi Başhekim, İlçe Sağlık Müdürü veya İşyeri Hekimi Olabilir Mi?

Forumcu

Yönetici
Forum ekibi
Evet, diş hekimleri başhekim olabilmektedir. Sağlık bakanlığının açıklamalarına göre ilçede uzman veya pratisyen hekim bulunmaması durumunda diş hekimleri başhekim olabilmektedirler. Fakat tıp doktorlarının varlığında öncelik tıp doktorlarına verilmektedir. Ağız ve diş sağlığı hastanelerinde ise başhekim diş hekimi olmaktadır.

Diş Hekimi İlçe Sağlık Müdürü Olabilir Mi?​

İlçe sağlık müdürü görevini ilçede bulunan TSM başkanı yönetebilmektedir. Diş hekimleri sınırlı koşullar içinde başhekim olabilmekte ve başhekimler de TSM başkanı olabilmektedir. Bu yüzden ilçede tıp hekimlerinin bulunmaması gibi çok zor durumlarda diş hekimleri ilçe sağlık müdürü olabilmektedir.

Diş Hekimi İşyeri Hekimi Olabilir Mi?​

Hayır, diş hekimleri iş yeri hekimleri olamamaktadır. İşyeri hekimi olmak için Tıp Fakültesi mezunu olmak gerekmektedir. Yurtdışında Tıp Fakültesi eğitim almış kişilerin ise denklik almış olması gerekir. Diş hekimleri ne kadar temel tıp bilimleri eğitimi alsalar da uzmanlık alanları ağız, diş ve çene bölgesidir. Bu yüzden diş hekimleri işyeri hekimi olamamaktadır.

Diş Hekimi Öğretmen Olabilir Mi?​

Evet, diş hekimleri öğretmen olabilmektedir. Diş hekimliği öğrencileri diş hekimliği fakültesinden mezun olduktan sonra DUS (Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavı) ve doktora seçeneklerini değerlendirerek akademik hayata adım atabilirler. Yapılan uzmanlığın ana bilim dalında öğretim üyesi olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca uzmanlığını yapmış olan diş hekimleri, uzmanlık sınavına hazırlık dershanelerinde de öğretim görevlisi olabilmektedir.

Diş Hekimi TSM Başkanı Olabilir Mi?​

TSM (Toplum Sağlığı Merkezi) başkanı olmanın birkaç yolu vardır. Bu yollardan biri başhekim olmaktır. İlçede tıp doktoru bulunmaması gibi çok zor durumlarda diş hekimleri başhekim olabilmektedir. Başhekim olmuş olan diş hekimleri ise bu yolla TSM başkanı olabilmektedirler. Fakat tıp doktorları, TSM başkanı olma konusunda daha öncelikli olduğu için bu tür durumların gerçekleşme ihtimali çok düşüktür.

Geri